topmenuleft


 

家長心聲

 


小一預備班 何太:

 

我無諗過上完幾堂小一預備班之後,囡囡唔單止鍾意中文,仲自發學習中文,連對自己寫字的要求都高左,以前寫字東歪西倒,宜家又注重筆劃,又注重筆順,佢仲叫我出啲字考下佢添!多謝普兒教育,多謝黃老師,佢地唔單止有心,仲好有辦法!

 

小一預備班 陳太:

 

我仔仔今年K3,不嬲都知道佢識字好少,好多K3小朋友識的字,佢都唔識。我心諗:升到小一都唔知點算。好彩報左普兒教育的小一預備班,估唔到只係上左幾堂,佢就已經好大進步,識多左好多字,有次返屋企,佢仲同我分享閱讀理解入面的故事。我最欣慰的係佢讀返俾我聽,雖然唔係讀啱100%,但比起以前,佢已經進步左200%,希望佢繼續進步!多謝普兒教育!

 

中文星級班 鄧太:

 

我個仔不嬲都唔鍾意中文,成績亦一向麻麻,得60幾分,我擔心佢一直差落去,所以試下普兒教育嘅中文星級班。12月中開始上,上左兩個月,2月嘅考試竟然有80幾分!我真係開心到呢!呢份簡直係新年最開心嘅賀年禮物!

 

中文星級班 霍太:

 

仔仔好驚中文,特別係閱讀理解,因為佢太多字唔識,考試考三篇,佢可以三篇夾埋都唔夠10分,但其他語文知識呢又幾乎滿分。其實學校D閱讀理解出得好淺,佢絕對唔係單純因為太多字唔識,但我都唔識,真係搞唔掂。後來接觸到普兒教育既黃生,先知原來閱讀理解都有技巧!我真係唔明白點解學校D老師唔教!所以我即刻報中文星級班,希望可以係兩個月內追返佢閱讀理解D分。一考完試,我個仔就同我講:「媽咪,我識晒,完全知道佢問緊咩!」呢兩個月係值得既!

 

普教中小一預備班 范太:

 

阿女嚟緊升讀小一,中文會用普通話教。但佢從未學過普通話,我又唔識,大家都得個驚字。果日係網上面見到有人share普兒教育,有得學普通話同中文,咁我就諗住試下問有冇得用普通話學中文啦。點知個負責人黃生話有!我好驚喜,因為坊間實在唔多呢類。初初果幾堂,阿女都話好難聽得明老師講咩,宜家上左兩個月,佢已經適應用普通話學中文啦,仲話原來中文有好多野好有趣,有時仲教返我轉頭添呀。

普兒朗誦班 黃太:

 

我的孩子是一个文静乖巧的女孩,平时表现都很好,可就是非常害羞,不敢与其她小朋友交流,见到新朋友,也不敢打招呼,不敢说话,我担心她这样发展下去会性格孤僻,经过朋友介绍,让我有幸认识了“普兒教育机构”,从第一天带女儿来免费试堂开始,就感受到了普兒教育机构的专业和对学生的耐心,直到女儿参加普兒朗诵课程的培训,并有幸参加了一次朗诵比赛,女儿拿到冠军,这期间,女儿一直都在改变,一直都在进步,她变得开朗,自信了,在亲戚朋友面前可以自信的朗诵所学的作品,有一次,在幼稚园的老师同学面前表演她学的作品,在老师同学们的掌声中,她更加自信,更加努力,有了自信的女儿,慢慢开始不害怕结识新朋友,有时会主动与人打招呼,问好……作为母亲,我发自内心的要感谢普兒教育,感谢普兒老师带给女儿的转变,普兒教育为孩子走上自信的道路起到了推波助澜的作用…

 

普兒卓越證書班 何太:

 

我的孩子普通话不是很好,为了能提高孩子的普通话能力,我到处打听学习普通话的机构,终于通过朋友介绍来到普兒教育,让儿子试堂上了一节kpcc初级课程,通过30分钟的指导,老师能准确地找出孩子发音不正确的地方,通过指出口型,舌位的方式,矫正每一个发音,让孩子说出的普通话是字正腔圆的,经过一段时间的培训课程,我的孩子终于在kpcc的考试中拿到卓越的成绩,而且我们同一天考试的普兒高级班的同学全部获得卓越成绩,我由衷地感谢普兒教育的专业精神,也感谢普兒老师的悉心教导…谢谢你们让我们的孩子获得优异成绩,让我们的孩子充满自信…